Japońskie noże Tamahagane Kyoto San - odkryj tajemnicę ostrego krojenia

Japońskie noże bywają, z reguły, nieco surowe w stylistyce. W tym kryje się istota ich wyjątkowego piękna. Spójrz na damasceńskie, 63-warstwowe noże z kolekcji Tamahagane Kyoto San, kuźni Kataoka. Ich delikatny, subtelny dziwer pozornie nie zapowiada precyzji krojenia, którą będziesz mógł codziennie się cieszyć.

Kiedy weźmiesz w dłoń któryś z noży z kolekcji Tamahagane Kyoto San, a on za sprawą rękojeści z micarty doskonale się w nią wpasuje, poczujesz, jakby Twoje krojenie wspięło się na nowy poziom. Japońskie noże Tamahagane Kyoto San są tak ostre i wytrzymałe, że chętnie posługują się nimi nawet zawodowi kucharze.

Te bardzo ładne noże zostały odkryte w Europie, jak to czasem bywa, niejako przez przypadek. W rozgrywającym się we Francji renomowanym konkursie „BOCUSE d'Or 2009” jeden z finalistów kroił nożami Tamahagane Kyoto San. Nagle oczy wszystkich zainteresowanych ujrzały kolejne, intrygujące ostrza z Kraju Kwitnącej Wiśni. I tak się to dalej potoczyło już samo.

Produkty powiązane z filmem