W miedzianych naczyniach belgijskiej marki Falk gotuje wprost zjawiskowo, bo miedź wybitnie przewodzi ciepło i skraca czas przyrządzania potraw. Potrafi też w zupełnie niezwykły sposób wzmacniać smaki nawet najbardziej wyszukanych dań.
Fascynującym jest to, że miedź od tysiącleci uznawana jest za jeden z najlepszych i najdroższych metali, którymi otaczał się człowiek.
Ręcznie tworzone miedziane naczynia Falk są, owszem, drogie, ale traktuje się je jako inwestycję. Kupujesz je raz i na całe życie. I swoje i przynajmniej dwóch kolejnych pokoleń. Czy wiesz, że miedziane naczynia mogą być w pełni funkcjonalne przez, co najmniej, 120-130 lat albo i dłużej?
Obejrzyj nasz film o ręcznie tworzonych garnkach z miedzi i miedzianych patelniach, produkowanych przez małą, belgijską, rodzinną manufakturę Falk. To już nie naczynia, ale zjawiska świata kulinariów. Piękna, satynowana miedź łączona jest w odsłonie Classic z ręcznie szlifowanymi żeliwnymi uchwytami. Całość prezentuje się porywająco w każdej kuchni. Oczywiście, miedziane naczynia Falk spełniają najbardziej surowe wymogi. Wewnątrz garnków i patelni znajduje się kwasoodporna, luksusowa stal szlachetna, która łączona jest z miedzią w opracowanym przez markę Falk procesie produkcji. O technologii bimetal również opowiada nasz film.
Trzeba powiedzieć, że miedziane naczynia ewidentnie zmieniają pogląd na gotowanie, które staje się lepsze, bardziej wysublimowane, można powiedzieć – wytworniejsze.
Mamy nadzieję, że nasz film sprawi, że dołączysz do grona wielkich miłośników luksusowych miedzianych naczyń Falk. Zapraszamy do oglądania.