Nie musisz być mistrzem grilla, by poradzić sobie z niezwykle prostym grillowaniem na nieprzywierającej tytanowej patelni Woll. Grillowanie jest zdrowe, pozwala wytopić nadmiar tłuszczu ze smażonych mięs, czy ryb. Przy okazji masz możliwość spróbować prawdziwych przysmaków rodem z całego świata. To, co grillowane, smakuje zupełnie inaczej, niż smażone. Niezależnie od tego, czy kochasz prawdziwie amerykański stek z południowych Stanów, czy subtelną rybę na francuską modłę, niemieckie patelnie tytanowe marki Woll chętnie potowarzyszą Ci w kulinarnej przygodzie.
Jeśli masz wątpliwości, czy patelnia nieprzywierająca jest dla Ciebie, obejrzyj nasz FILM.
A może chcesz poznać różnice miedzy linią patelni Diamond Lite, a Diamond XR Logic? Zajrzyj TUTAJ.
W tej kategorii nieprzywierających patelni znajdziesz klasyczne patelnie grillowe, których potencjał możesz odkrywać niezależnie od pory roku, czy pogody. Seria Diamont Lite i Diamond XR Logic Pro posiada 5-warstwową, wzmacnianą diamentem powłokę tytanową. Tyle, że seria XR Logic jest jeszcze nieco mocniejsza. Niemniej - obie powłoki są bardzo odporne na ścieranie. Posiadają certyfikat PFOA-Free, czyli nie mają nic wspólnego z teflonem. Nie emitują też w grillowane mięsa, ryby, czy warzywa żadnych szkodliwych substancji.
Jest jeszcze jedna różnica między patelniami serii Diamond i XR to uchwyty patelni. W obu seriach znajdziesz odpinane rączki, które zapewniły marce Woll niezwykłą popularność na całym świecie. Zapięcie uchwytu zostało opatentowane i tak zmyślnie skonstruowane, by rączka nie wypięła się, gdy patelnia będzie przenoszona, czy myta. Rączkę odepniesz tylko wtedy, gdy patelnia ma stabilne podparcie. W serii Diamond uchwyt wykonany jest tylko z tworzywa, z kolei w nieco bardziej zaawansowanej kolekcji XR Logic - i z tworzywa i ze stali. Obie kolekcje różni kształt uchwytu oraz kolor powłoki.
Każda patelnia grillowa marki Woll wyposażona jest od razu w pokrywkę. Cena, którą widzisz w sklepie, jest ceną za cały zestaw.
Wielu grillujących wstawia patelnię do piekarnika, by albo utrzymać wysoką temperaturę potrawy lub podpiec częściowo grillowane mięsa, ryby, czy warzywa. W takich sytuacjach pokrywka jest, jak znalazł.