Najlżejsze żeliwne naczynia świata - tak z dumą marka SSC określa swoje luksusowe garnki Unilloy. Póki nie weźmie się ich do ręki, zdają się być masywne. A tu wielkie zaskoczenie, bo ważą ułamek tego, co znane nam, a doskonałe europejskie żeliwo. Jednak niewielka waga, jak na żeliwne naczynia, nie odebrała niskim i wysokim garnkom Unilloy doskonałych zdolności. Perfekcyjnie dystrybuują ciepło, wzmacniają smaki tak, że każdy obiad jest przeżyciem. Dodatkowo cieszą przepiękną, jednakową na zewnątrz i wewnątrz nieprzywierającą glazurą. To naczynia na zawsze i do każdej kuchni.
Na dole strony znajdziesz filmy lekkich żeliwnych garnkach Unilloy. Obejrzyj koniecznie.
Perfekcyjne wykonanie, doskonały design, genialne właściwości naczyń - tyle możemy powiedzieć po pierwszych doświadczeniach z najlżejszym żeliwem świata, czyli marką Unilloy. Japończycy, którzy są wynalazcami niezwykłego, bo lekkiego żeliwa, postanowili, że tu wszystko będzie doskonałe - od nieprzywierającej, dwukrotnie nakładanej glazury z nieorganicznego szkła wewnątrz, po uchwyty, które w przypadku wysokich garnków są letnie, czy lekko ciepłe nawet po długim gotowaniu.
Japończycy zdecydowali, że ich doskonałych naczyń nie wkłada się do zmywarki. To jednak nie jest najmniejszy problem, bo wystarczy drobina ciepłej wody, płyn do naczyń i po kilku sekundach Twój garnek jest czysty. I nie ma znaczenia, co się w nim gotowało, piekło, smażyło, czy zapiekało.
Dwa powyższe elementy sprawiają, że japońskie naczynia Unilloy to prawdziwi mistrzowie wzmacniania smaków. Potrawy są wyrazistsze, a przy tym subtelnie delikatne. Aromaty powalają! A to, między innymi, za sprawą specjalnie skonstruowanych pokrywek z wypustkami, które idealnie nawilżają potrawę.
Warto wiedzieć, że w żeliwnych garnkach Unilloy można gotować z bardzo niewielką ilością wody, czyli maksymalnie wręcz zdrowo.