Lekko satynowane, niezwykle eleganckie żeliwne garnki Unilloy, stworzone przez mistrza designu, Komina Yamadę, zachwyciły już lata temu świat gotujących. To, jak wyśmienite smaki potrafią tworzyć żeliwne garnki, to sprawa już legendarna, o której wiedzą wszyscy miłośnicy kuchni. Ale fakt, że garnki Unilloy stworzone są z najwyższej jakości żeliwa, a są przy tym lekkie, to rzecz niebywała. O tym, jak wiele zalet ma stworzone przez Japończyków żeliwo, mówi nasz film. A jeśli masz ochotę sprawdzić japońskie żeliwo, zapraszamy do naszego studio w Cieszynie.
Perfekcyjne wykonanie, doskonały design, genialne właściwości naczyń - tyle możemy powiedzieć po pierwszych doświadczeniach z najlżejszym żeliwem świata, czyli marką Unilloy. Japończycy, którzy są wynalazcami niezwykłego, bo lekkiego żeliwa, postanowili, że tu wszystko będzie doskonałe - od nieprzywierającej, dwukrotnie nakładanej glazury z nieorganicznego szkła wewnątrz, po uchwyty, które w przypadku wysokich garnków są letnie, czy lekko ciepłe nawet po długim gotowaniu.
Japończycy zdecydowali, że ich doskonałych naczyń nie wkłada się do zmywarki. To jednak nie jest najmniejszy problem, bo wystarczy drobina ciepłej wody, płyn do naczyń i po kilku sekundach Twój garnek jest czysty. I nie ma znaczenia, co się w nim gotowało, piekło, smażyło, czy zapiekało.
Dwa powyższe elementy sprawiają, że japońskie naczynia Unilloy to prawdziwi mistrzowie wzmacniania smaków. Potrawy są wyrazistsze, a przy tym subtelnie delikatne. Aromaty powalają! A to, między innymi, za sprawą specjalnie skonstruowanych pokrywek z wypustkami, które idealnie nawilżają potrawę.
Warto wiedzieć, że w żeliwnych garnkach Unilloy można gotować z bardzo niewielką ilością wody, czyli maksymalnie wręcz zdrowo.