Luksusowe, ręcznie tworzone miedziane garnki i patelnie Signature, belgijskiej marki Falk, to prawdziwe zjawisko, któremu warto się bliżej przyjrzeć. Jedne z najbardziej prestiżowych naczyń świata zmienią Twoje gotowanie w prawdziwą sztukę. Przetrwają w kuchni całych pokoleń i zawsze będą cieszyć wszystkich wybitnymi smakami przyrządzanych w nich potraw. Miedziane naczynia Falk cieszą swoich właścicieli wieczystą gwarancją. Stalowe uchwyty naczyń nadają im nowoczesnego charakteru, więc te niezwykle funkcjonalne naczynia mogą trafić do każdej kuchni, nawet tej modernistycznej, czy minimalistycznej. Dołącz do grona adoratorów miedzianych naczyń Falk, które nie mają sobie równych.
Pytacie nas często o unikatowo trwałe, niemal nieśmiertelne patelnie niemal do wszystkiego. Oto odpowiedź – wybierz coś z niezwykle rozbudowanych kolekcji znakomitych, ręcznie tworzonych naczyń belgijskiej marki Falk. Wysokie, potężne patelnie szefa kuchni potrafią wydobyć najbardziej subtelne smaki z duszonych mięs, ryb, czy warzyw. Potrawy podlane winem, czy bulionem smakują tak, jak w najwybitniejszych restauracjach całego świata.
Z kolei przypominające zaokrąglony rondelek miedziane konikalne patelnie sauté to prawdziwi mistrzowie duszenia warzyw, potraw jednogarnkowych, specjaliści od sosów, kremów do ciast, ajerkoniaków, itp.
Wybór którejś z głębokich miedzianych patelni Falk automatycznie uczyni Twoje gotowanie rasowym i zaawansowanym, jak nigdy wcześniej.
Falk to malutka, rodzinna firma. Ale to, że jest mała, nie znaczy, że nie cieszy się gigantycznym szacunkiem. Można powiedzieć, że Falk wstrząsnął posadami kulinarnego świata luksusowych, miedzianych naczyń.
Tu wszystko tworzone jest ręcznie przez trzecie już pokolenie rzemieślników. W belgijskiej fabryce rzadko kiedy jest więcej, niż 5 osób na raz. Bo więcej ich nie trzeba. Są tak skupieni na tym, co robią, a robią to tak doskonale, że w efekcie dostajemy nie naczynia, a dzieła sztuki. Nota bene - z wieczystą gwarancją. Kiedy bierzesz w dłonie (obie, bo patelnie Falk swoje ważą) patelnię marki Falk, czujesz się wyróżniony. Perfekcyjna jakość, mistrzowskie wykonanie, doskonale dobrane materiały. To wszystko sprawia, że aż chce się biec do kuchni i nie wychodzić z niej przez długi czas.
Warto powiedzieć, że Falk pracuje do dziś na maszynach pochodzących z XVII i XVIII wieku. Oczywiście, mają też nowoczesny sprzęt, ale, jak się okazuje, ten bardzo wiekowy nie ma sobie równych. To właśnie, między innymi, dzięki niemu Falk mógł stworzyć własną technologię bimetal – łączy gruby pas miedzi z cienką warstwą stali pod naciskiem aż 850 ton na centymetr kwadratowy. W efekcie, dzięki takiemu połączeniu materiałów, gdzie atomy stali i miedzi przenikają się, głębokie miedziane patelnie Falk są niemal niezniszczalne.