Duńska marka Scanpan jest bardzo specyficzna. Choć znana i bardzo ceniona wśród poszukiwaczy doskonałych technologii i zawodowych kucharzy, co parę lat radykalnie odmienia nowoczesne kulinaria, nie narzuca się swoim klientom. Nie widać jej na każdym kroku, nie reklamuje się nachalnie. Duński producent zakłada, że jego naczynia klasy Premium trafią tam, gdzie nie liczy się sztuczny, hiper-entuzjastyczny PR, ale prawdziwa jakość. Czyli do kuchni ludzi, którzy cenią sobie doskonałe smaki, zaawansowane naczynia i świadome gotowanie.
Nieco surowa, bardzo elegancka linia naczyń Pro IQ stworzona została zgodnie z założeniem marki Scanpan, że garnki i patelnie mają służyć przez długie lata. Duński producent jest mistrzem w tworzeniu sztywnych, wyjątkowo odpornych na uszkodzenia szkieletów rondli i garnków z recyklingowanego, odlewanego eko-aluminium, które od dekad pokazuje, że Scanpan jest mistrzem w dziedzinie oczyszczania świata. Producent zakłada, że trzeba wykorzystać istniejącej już materiały, poddać je recyklingowi, by w ten sposób iść z duchem czasu i dbać o środowisko naturalne.
Szkielet rondla Pro IQ został tak opracowany, by idealnie akumulował i rozprowadzał ciepło po całym naczyniu. Stąd – gotujesz, czy dusisz szybko, używając minimum energii. Rondel Pro IQ współpracuje z każdym typem kuchenki, wraz z indukcją. Możesz również wstawić go do piekarnika, zapiekając, czy piekąc potrawy w temperaturze do 230 stopni Celsjusza.
Oczywiście, Scanpan dba o najwyższy standard prozdrowotny swoich naczyń z serii Pro IQ. Stosuje w nich najnowszej generacji tytanowo-ceramiczną powłokę Stratanium wolną od PFOA, szkodliwych dla zdrowia kwasów i związków chemicznych.
Na 5-krotnie nakładanej powłoce Stratanium możesz podsmażyć, czy dusić z minimalną ilością tłuszczu bez ryzyka, że przy prawidłowym używaniu zawiedzie. Poszczególne warstwy tytanu są wzmocnione drobinami ceramiki, dzięki czemu powłoka jest wiele trwalsza, odporniejsza na zarysowania i uszkodzenia, niż klasyczne powłoki tytanowe.
Rondle z kolekcji Pro IQ wyposażone są w bardzo wygodne, estetyczne, masywne uchwyty ze stali, które idealnie wpasowują się w dłoń. Nic, tylko gotować i latami korzystać z zalet duńskich naczyń.
RONDEL DO
GOTOWANIA MLEKA
RONDEL DO
ZUP KREMÓW
RONDEL DO
SOSÓW
RONDEL DO
TOPIENIA CZEKOLADY
RONDEL DO
BUDYNIU I KISIELU
RONDEL DO ZASMAŻEK,
ZALEW I MARYNAT
RONDEL DO
BLANSZOWANIA WARZYW
RONDEL DO
KREMÓW I MAS
RONDEL DO
GOTOWANIA RYŻU / KASZY
RONDEL DO MIESZANIA
DELIKATNYCH CIAST
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ?
Poniżej znajdziesz sporo ważnych informacji. Sprawdzamy i testujemy wszystkie rondle i garnki z naszej oferty, więc wiemy o nich naprawdę wiele. Chętnie dzielimy się wiedzą, pasją i doświadczeniami.
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
NIE MYJ
W ZMYWARCE