Naleśniki są wymagające. A jeśli eksperymentujesz z różnymi gatunkami mąki, stają się wręcz niesforne. By je okiełznać i cieszyć się zawsze puszystymi i delikatnymi naleśnikami, które mogą stać się bazą dla dziesiątków innych dań, warto wykorzystać potencjał nieprzywierających patelni. Niemieckie, tytanowe patelnie Woll idealnie sprawdzają się w roli poskramiaczy naleśników. Od Ciebie będzie zależało, jakie farsze i dodatki udoskonalą Twoje dania. Wzmacniane diamentem powłoki tytanowe patelni Woll są doskonale odporne na ścieranie, więc posłużą Ci całymi latami.
Na dole strony znajdziesz filmy o patelniach Woll.
Niemiecka marka Woll słynie z tego, że tworzy najzdrowsze powłoki tytanowe, jakie da się obecnie wyprodukować i zaimplementować na patelnię. Trudno się dziwić dumie marki Woll, która chwali się certyfikatem PFOA-Free, który oznacza, że ich powłoki nie posiadają żadnych pochodnych teflonu. Dodatkowo – nie emitują w głąb potraw szkodliwych substancji, czy kwasów. Możesz używać ich przez cała lata. Nie musisz się obawiać, że starzejąca się powłoka zacznie być dla Ciebie groźna.
W przypadku patelni naleśnikowej stabilny uchwyt jest jednym z najważniejszych elementów. Często podrzuca się naleśniki, czy placki, więc uchwyt musi być niezawodny. A tu marka Woll wpadła na bardzo odważny pomysł, by dodać do patelni naleśnikowej odpinany uchwyt. Ale, jak pokazały lata testów i doświadczeń, opatentowany system mocowania jest tak pewny, że nie rączka nie odłączy się od patelni, póki nie postawisz jej na blacie. Czyli – można bez obaw podrzucać przysmaki pod sam sufit. Sprawdziliśmy. Działa! Odpinany uchwyt znajdzie w kolekcji Diamond Lite, w której są też patelnie ze stałymi rączkami.