Daj się porwać kowalskiemu kunsztowi, gdzie rękodzieło spotyka się z tradycją. Oto japońskie noże Iron Kurouchi renomowanej kuźni Sakai Takayuki. Ręcznie kute ostrza wiernie odwzorowują średniowieczne metody kucia noży.
Rdzeń klingi powstał ze stali Aogami #2 otoczonej kilkoma wieloma żelaza, co nadało dzikości i pierwotnego charakteru tym rdzewnym ostrzom. Uderza tu specyficzna kolorystyka noży. Każdy ma unikalne zabarwienie, od szarego po błękitno-zielone.
Japońskie noże Iron Kurouchi o twardości 63 HRC są niesamowicie ostre przez długi czas. Ostrzenie na kamieniach syntetycznych pozwoli Ci utrzymać perfekcyjną krawędź tnącą przez, co najmniej, 10-12 tygodni. Musisz tylko używać odpowiednich desek do krojenia, np., marek Parker Asahi i Hasegawa.
Oktagonalna rękojeść wyrafinowanych noży Iron Kurouchi powstała z ręcznie szlifowanego drewna orzecha, co dodaje im posmaku luksusu. Każdy nóż jest unikalny.
Wyjątkowe, rzadkie i ostre - to właśnie noże Santoku Iron Kurouchi. Doświadcz kunsztu kowalstwa w jego najczystszej formie. Krojąc nożami Iron Kurouchi kuźni Sakai Takayuki, doświadczasz pasji i tradycji, które są w nich zaklęte.
Poniżej obejrzysz film o nieziemsko wyglądających nożach Iron Kurouchi marki Sakai Takayuki. Zapraszamy!
NÓŻ DO SZATKOWANIA
WARZYW I OWOCÓW
NÓŻ DO KROJENIA
WARZYW KUCHNI
ORIENTALNEJ
NÓŻ DO
SIEKANIA ZIÓŁ
NÓŻ DO SZATKOWANIA
TWARDYCH, DUŻYCH WARZYW
NÓŻ DO KROJENIA
MIĘSA W KOSTKĘ
I PASKI
Poniżej:
- jak dbać o japońskie noże Sakai Takayuki
- na czym i jak ostrzyć noże z Japonii
- co dobrać do noży Iron Kurouchi
OSTRZ NA KAMIENIACH
CERAMICZNYCH LUB
SYNTETYCZNYCH
ZALECAMY JAPOŃSKIE
DESKI DO KROJENIA
PRZECHOWUJ NA
LISTWACH LUB PULPITACH
MAGNETYCZNYCH
NIE KRÓJ MIĘSA
Z KOŚCIĄ
NIE KRÓJ
MROŻONEK
NIE KRÓJ OWOCÓW
CYTRUSOWYCH
NIE MYJ
W ZMYWARCE
Nasz ekspert dobrze gada, bo:
- jest pasjonatem japońskich noży
- ma ponad 30 lat doświadczenia w branży
- testuje każdy sprzęt, który mamy w sklepie