Gotowanie na parze ciągle nie cieszy się jeszcze taką renomą, na jaką w pełni zasługuje. Wielu kojarzy je z długim, żmudnym i nudnym sterczeniem przy kuchni i potrawami, które smakują jak tektura. I jedno i drugie to nieprawda. Chyba, że nie masz świętego pojęcia, jak nastawić wodę w garnku, a z przypraw znasz tylko sól i pieprz. Oczywiście, można przygotować na parze płony, nieciekawy posiłek, jeśli się go nie przyprawi. Ale ci, którzy gotują z rozmachem i na poważnie, doskonale wiedzą, że to, co gotowane na parze, smakuje magicznie.
Na dodatek - tak przyrządzane potrawy są niskokaloryczne, lekkostrawne i ogromnie sycące. Jednym siekanym / mielonym kotletem gotowanym na parze, który zobaczysz w naszym filmie, naje się nawet ogromny łakomczuch.
Mięso podane z frytkami, ziemniakami i surówką jest genialnym posiłkiem nawet dla tych, którzy wykonują ciężką, fizyczną pracę. Po gotowanej na parze potrawie nie będziesz czuł się ociężały, a jedynie przyjemnie najedzony. I to na długie godziny.
Obejrzyj nasz film, a na pewno dołączysz do grona miłośników gotowania na parze i doskonałych, żeliwnych garnków Staub.