Gotowanie staje się lepsze, kiedy w Twojej kuchni goszczą doskonałe naczynia. Niby proste odkrycie, ale dla wielu to ciągle jeszcze nowość. Kiedy po raz pierwszy spróbowaliśmy zupy ugotowanej w doskonałym, a lekkim żeliwnym garnku japońskiej marki Unilloy, stwierdziliśmy, że to prawdziwe odkrycie. I naczynie i zupa. Wyśmienitej jakości powłoka nieprzywierająca daje gwarancję, że potrawy będą zdrowe, a ich smaki naprawdę porywające. Bo żeliwo, jak żaden inny materiał na świecie, potrafi pokazać, jak naprawdę smakuje dana potrawa. Daj się oczarować lekkim, doskonałym żeliwnym garnkom Unilloy.
Perfekcyjne wykonanie, doskonały design, genialne właściwości naczyń - tyle możemy powiedzieć po pierwszych doświadczeniach z najlżejszym żeliwem świata, czyli marką Unilloy. Japończycy, którzy są wynalazcami niezwykłego, bo lekkiego żeliwa, postanowili, że tu wszystko będzie doskonałe - od nieprzywierającej, dwukrotnie nakładanej glazury z nieorganicznego szkła wewnątrz, po uchwyty, które w przypadku wysokich garnków są letnie, czy lekko ciepłe nawet po długim gotowaniu.
Japończycy zdecydowali, że ich doskonałych naczyń nie wkłada się do zmywarki. To jednak nie jest najmniejszy problem, bo wystarczy drobina ciepłej wody, płyn do naczyń i po kilku sekundach Twój garnek jest czysty. I nie ma znaczenia, co się w nim gotowało, piekło, smażyło, czy zapiekało.
Dwa powyższe elementy sprawiają, że japońskie naczynia Unilloy to prawdziwi mistrzowie wzmacniania smaków. Potrawy są wyrazistsze, a przy tym subtelnie delikatne. Aromaty powalają! A to, między innymi, za sprawą specjalnie skonstruowanych pokrywek z wypustkami, które idealnie nawilżają potrawę.
Warto wiedzieć, że w żeliwnych garnkach Unilloy można gotować z bardzo niewielką ilością wody, czyli maksymalnie wręcz zdrowo.