• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Namishibuki - Japoński mistrzowski 101-warstwowy nóż Gyutoh 21 cm + saya, Kanetsune

2989
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 2 989 zł
Produkt dostępny
wysyłka 1-2 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Ekskluzywne, japońskie noże Namishibuki, kuźni Kanetsune, kute są ręcznie. Dostajesz więc prawdziwe perełki, unikatowe dzieła ludzkiej pasji. 100-warstwowe, czernione klingi z rdzeniem ze stali proszkowej SG2 zapewniają niebywałą ostrość i precyzję krojenia. Twardość stali od 61,5 do 63 HRC sprawia, że japońskie noże Kanetsune Namishibuki trafiają do kuchni ludzi krojących wybitnym sprzętem. Ten nóż postawi Ci mnóstwo kulinarnych wyzwań. A Tobie pozostanie zaakceptować jego ostre argumenty.

Oktagonalna rękojeść z ciemnego drewna pakka, ozdobiona dwoma czerwonymi pierścieniami z micarty, jest symbolicznym odzwierciedleniem siły i pasji. Każdy nóż szefa kuchni Gyutoh dostarczany jest w wyłożonym satyną pudełku z drewnianą pochwą - sayą.

Noże Namishibuki najlepiej naostrzysz na kamieniach syntetycznych. To pozwali im na utrzymanie ekstremalnej ostrości przez, minimum, 10-12 tygodni. Noże Namishibuki pokażą, ile potrafią, gdy dodasz im do kompletu japońskie deski Parker Asahi, czy Hasegawa. Inwestując w taki nóż, zyskujesz nie tylko niezrównanego pomocnika, ale także symbol statusu i wyrafinowanego smaku. Wypróbuj japońskie noże klasy Premium, Namishibuki, a poczujesz, jak moc samurajów napełnia Cię życiową energią.

 

Obejrzyj film o 101-warstwowych, porywających, mistrzowskich ostrzach Namishibuki marki Kanetsune. Film znajdziesz poniżej.

Jak wykorzystasz nóż kucharza Gyutoh
Namishibuki marki Kanetsune

NÓŻ DO KROJENIA
WARZYW I OWOCÓW

NÓŻ DO KROJENIA,
PORCJOWANIA MIĘSA

NÓŻ DO
PORCJOWANIA RYB

NÓŻ DO
SIEKANIA ZIÓŁ

NÓŻ DO KROJENIA
WARZYW KUCHNI
ORIENTALNEJ

Obejrzyj filmy
o japońskich nożach

  • W naszym filmie zobaczysz po raz pierwszy na żywo w Polsce japońskie noże Namishibuki. To jedna z najpiękniejszych kolekcji tej marki.
  • Te 101-warstwowe cudeńka są warte każdej poświęconej im minuty uwagi.
  • Odkryj tajemnice marki Kanetsune.

  • Dowiedz się, jak sprawnie i poprawnie kroić japońskimi nożami.
  • Pozbądź się starych nawyków, a zrozumiesz, dlaczego ludzie kochają kroić japońskimi nożami.
  • W poradniku pokazujemy błędy i podstawowe techniki dobrego krojenia.

Materiał i wymiary
noża szefa kuchni
Kanetsune Namishibuki 

Materiał

  • rdzeń stal proszkowa SG2
  • na zewnątrz rdzenia - 100 warstw, nierdzewnej damasceńskiej stali węglowej
  • rękojeść - wzmacniane drewno pakka i 2 pierścienie z micarty  

Wymiary

  • długość ostrza - 21 cm
  • waga - 145 g

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Nóż Gyutoh Namishibuki
w skrócie

  • ręcznie kute arcydzieło sztuki kowalskiej
  • 101-warstwowe japońskie noże z rdzeniem ze stali proszkowej SG2
  • twardość stali – 61,5 - 63 HRC w skali Rockwella
  • rękojeść z drewna pakka usztywniona 2 pierścieniami z micarty
  • ostrość - perfekcyjna (8-9/10 punktów wg naszych kryteriów doboru noży)
  • w pudełku wraz z nożem malownicza saya, drewniana pochwa

NASZ EKSPERT
RADZI

Poniżej:

 

- jak dbać o japońskie noże Kanetsune
- na czym i jak ostrzyć noże z Japonii
- co dobrać do noży Namishibuki

Jak zadbasz o swój nóż?
Wiedza w pigułce

 

OSTRZ NA KAMIENIACH
CERAMICZNYCH LUB
SYNTETYCZNYCH

ZALECAMY JAPOŃSKIE
DESKI DO KROJENIA

PRZECHOWUJ NA
LISTWACH LUB PULPITACH
MAGNETYCZNYCH

NIE KRÓJ MIĘSA
Z KOŚCIĄ

NIE KRÓJ
MROŻONEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

Na jakich kamieniach
naostrzysz swój japoński nóż

Namishibuki?

  • Dzięki proszkowej stali SG2, z której wykuty jest rdzeń, Twój nóż jest niezwykle ostry. I, co ważne, łatwo go ponownie naostrzysz.
  • Do ostrzenia używaj kamieni syntetycznych. Polecane przez naszego specjalistę kamienie znajdziesz poniżej.
  • Do podstawowego ostrzenia wystarczą Ci gradacje 1000 i 3000.
  • Jeśli chcesz podnieść ostrość noża, sięgnij po kamienie o gradacji od 6000 w górę.
  • Japońskie noże Namishibuki Kanetsune możesz wypolerować na gradacjach 16 000 lub nawet 30 000. Wtedy Twój nóż przybierze ostrość japońskiej katany.
  • Kamienie dobiera się do noży pod kątem twardości stali, którą wyraża skala HRC.

Naucz się ostrzyć
japońskie noże
To łatwe!

  • Boisz się, czy dasz radę naostrzyć swój japoński nóż? To banalnie proste!
  • Obejrzyj film o podstawach ostrzenia, a od razu nauczysz się ostrzyć.
  • W filmie zobaczysz kamiennie ceramiczne. Na ostrzałkach syntetycznych ostrzy się w ten sam sposób.

Wybierz akcesoria
pasujące do noża
Kanetsune Namishibuki

TU WPUSZCZAMY
TYLKO CIEKAWSKICH

Nasz ekspert dobrze gada, bo:

 

- jest pasjonatem japońskich noży
- ma ponad 30 lat doświadczenia w branży
- testuje każdy sprzęt, który mamy w sklepie

Dożywotnie zakochanie,
czyli co zrobi z Tobą
japoński nóż Kanetsune

  • 100 warstw stali otulających rdzeń ze stali proszkowej SG2 tworzy wyczuwalny pod palcami, delikatnie nierówny dziwer.
  • Noże Namishibuki Kanetsune są tak malownicze, że trudno oderwać od nich wzrok. A co się stanie, kiedy weźmiesz ten nóż do ręki? Co będzie, kiedy zaczniesz nim kroić?
  • Całe Twoje kulinarne życie stanie na głowie. Możemy Ci obiecać jedno. Nie spojrzysz już nigdy więcej na nóż, który nie wyszedł spod ręki prawdziwego mistrza.
  • Japońskie noże Namishibuki z kuźni Kanetsune uzależniają. To ich jedyna wada, którą odkryliśmy.

Japoński kowal
zawsze ma
pod górę

  • Co tak naprawdę kręci Cię w japońskich nożach? To, że kują je mistrzowie. Ludzie, którzy spędzili całe życie na kształceniu swojego fachu.
  • Czy wiesz, że w Japonii ten, komu wolno wziąć młot kowalski do ręki, musi mieć naprawdę twardą skórę? Jego mistrz dręczy go, biedaka, przed całe lata, zanim pozwoli mu wykuć pierwszy nóż. To potężna szkoła życia. I pokory.
  • Dlatego, kiedy do Twojej kuchni trafia ręcznie kuty nóż Namishibuki Kanetsune, aż bije z niego moc i pasja jego kowala. 
  • Nawet japoński mistrz nad mistrzami ciągle i ciągle się uczy, choć zasadniczo wie o kowalstwie wszystko.

Chwytasz i nie puszczasz -
nadzwyczajnie wygodna
rękojeść z drewna pakka

  • Boisz się oktagonalnej rękojeści? Wybacz, ale co Ty wiesz o trzymaniu japońskiego noża?!
  • Japończycy mieli całe wieki na to, by stworzyć najwygodniejsze trzonki na świecie. Bierzesz nóż w dłoń i po paru minutach nie chcesz go już wypuścić.
  • Dodatkowo - dwa smaczki. Czerwone, ozdobne pasy micarty i wymowne logo inspirowane starożytną maską Samuraja. Japonia pełną rękojeścią!

Prezent dla wybranych -
japoński nóż z sayą

  • Masz urodziny? Zrobiłeś coś ważnego? Masz na oku kogoś, kto zasłużył na extra prezent? W takim razie nie musisz szukać dalej. Japoński, damasceński nóż Kanetsune Namishibuki już na Ciebie czeka.
  • Albo inaczej! To pewnie Ty przez kawał życia czekałeś na prawdziwy, 101-warstwowy rarytas. Niezależnie, z której strony na sprawę patrzeć, na pewno na niego zasłużyłeś!
  • Kanetsune zadbało, by prezent dla Wyjątkowego Człowieka był pięknie opakowany. Drewniane pudełko z charakterystycznym logo producenta skrywa obok noża elegancką sayę, czyli drewnianą pochwę.
  • Ty i japoński mistrz krojenia - kuchenny duet idealny!