Odważnie, czy klasycznie? Sam zdecyduj, którą wersję naczyń z serii Diamond Lite, niemieckiej marki Woll, wybierzesz. Jeśli masz małą kuchnię i zależy Ci na oszczędzaniu przestrzeni, sięgniesz na pewno po tytanowe patelnie i woki z odpinanymi rączkami. Woll tak zmyślnie zaprojektował uchwyty swoich nieprzywierających patelni, że same nie odłączą się. Możesz korzystać z nich bez obaw.
Jeśli jednak cenisz sobie tradycyjne rozwiązania, a przestrzeń w kuchni nie jest priorytetem, wybierzesz pewnie wzmacniane diamentem patelnie i woki ze stałymi uchwytami.
Oczywiście, w kolekcji Diamond Lite marki Woll znajdziesz również tytanowe garnki o różnych pojemnościach i kształtach.
Pierwszy kontakt z naczyniami tytanowymi niemieckiej marki WOLL budzi jednoznaczne skojarzenia. Te tytanowe garnki klasy Premium stworzone zostały przez prawdziwych pasjonatów i znawców. To prawdziwa niemiecka robota – solidność i wytrzymałość naczyń sprawiają, że dobrze używane naczynia potrafią działać wiele dłużej, niż ich gwarancja (3 lata na powłokę nieprzywierającą i aż 25 lat gwarancji na równe dno).
Stworzone z nowoczesnego, bezpiecznego dla zdrowia odlewu aluminium o nazwie Silumin niemieckie garnki z powłoką tytanową są ręcznie wykańczane przed nałożeniem na nie tytanowych powłok.
WOLL proponuje powłoki tytanowe wzmacniane mikroelementami diamentu. Te bardzo wytrzymałe, certyfikowane powłoki posiadają oznaczenie PFOA-Free, które gwarantuje, iż nie ma w nich teflonu ani jego pochodnych. W trakcie gotowania, duszenia, czy podpiekania potraw w piekarniku tytanowe garnki nie wydzielają kwasów, czy innych szkodliwych substancji.
Tytanowe powłoki, jako jedne z niewielu tworzonych w laboratoriach, mogą być bez obaw stosowane w kuchni alergików, osób o wrażliwym przewodzie pokarmowym, dzieci, czy osób starszych.
Powłoki niemieckich tytanowych garnków i rondli WOLL nie wpływają w żaden sposób na właściwości organoleptyczne potraw, nie zmieniają ich smaku i zapachu. Dodatkowo – dzięki nieprzywierającej powłoce tytanowej pozwalają gotować zdrowo, bez strat witamin i właściwości odżywczych.