Trufle kojarzą się wielu z wyjątkowo ekskluzywną potrawą, która gości tylko w restauracjach klasy Premium. Idąc tym tropem, każde danie przygotowane w garnku w kolorze białych trufli z automatu powinno zyskać na jakości. I jeśli w przypadku różnych naczyń takie stwierdzenie byłoby zwykłym naciąganiem faktów, to, co podasz w żeliwnym, owalnym, czy okrągły garnku Staub z kolekcji White Truffle, od razu stanie się legendarne. Bo te wyśmienite, tworzone z kucharzami, którzy zdobyli gwiazdki Michelin’a garnki potrafią odmienić każdą potrawę. Żeliwo wzmacnia smaki tak, że to, co zwykłe i pozornie pospolite, staje się intrygująco nowe. Spróbuj!
Wiele lat testów, gotowania w żeliwnych garnkach Staub, doradzania Klientom, co na pewno się sprawdzi w kuchni, dało nam niezwykłe doświadczenie. Dowiedzieliśmy się, być może jako jedyni w Polsce, o francuskim żeliwie marki Staub niemal wszystkiego. Piszemy „niemal”, bo genialne żeliwne garnki Staub potrafią ciągle i ciągle zaskakiwać. Oczywiście, pozytywnie.
Ten, kto kupuje garnki żeliwne za niemałe pieniądze, chciałby, żeby jego wątpliwości rozwiewać nie tylko przed zakupem, ale i w trakcie gotowania. Bo żeliwne naczynia potrafią na początku dać się trochę we znaki. Ale kiedy się je pozna, zaakceptuje - stają się najlepszymi przyjaciółmi w kuchni.
Dzięki temu, że przygotowujemy w naszej telewizji kulinarnej przepisy, porady, instruktaże, możesz czuć się pewnie, gdyż dowiesz się, jak w pełni wykorzystać potencjał luksusowych, żeliwnych naczyń z Francji.
Żeliwo, znany od wieków materiał, zdawałoby się najprostszy z prostych, by nie rzec, wręcz prymitywny, w rękach francuskiej marki Staub, która produkuje swoje naczynia w Merville, staje się w pełni luksusowym produktem. Na punkcie żeliwa Staub zwariowały słynne restauracje, mistrzowie kulinarni, blogerzy, testerzy sprzętu i miliony gotujących amatorsko.
Co jest tak niezwykłego w żeliwnych garnkach Staub? Idąc od początku, czyli od całkiem pierwszego kontaktu - ujmuje tu wyważona estetyka, która nie podlega modom. Te naczynia są subtelne, niezwykle eleganckie, a przy okazji nadzwyczaj trwałe. Sam producent, oferując na swoje żeliwne naczynia dożywotnią gwarancję, pokazuje, że jest pewien swojego dzieła. I, z przyjemnością to podkreślamy, jeszcze nigdy nie zawiódł swoich Klientów. Reaguje z ogromną przychylnością na kwestie wszelkich reklamacji, wymieniając sprzęt na nowy. Staub zakłada, że jakość jest tylko jedna.
Od lat używamy naczyń Staub i z przyjemnością obserwujemy, że one się wizualnie nie starzeją. Kupione już ponad dekadę temu nasze pierwsze żeliwne garnki i patelnie tej marki nadal wyglądają doskonale. Zawodowi kucharze są zdumieni, gdy biorą je w ręce. Twierdzą, że wyglądają, jakby miały pół roku, czy rok. A my, trzeba powiedzieć to szczerze, nie oszczędzamy naszych żeliwnych naczyń, gotując w nich codziennie zarówno w domu, jak i w studio.
Francuzi uszlachetnili swoje żeliwo nieprzywierającą glazurą, która, stopiona z żeliwnym szkieletem, jest niezwykle wytrzymała, odporna na ścieranie i uszkodzenia. Ta glazura pozwala zdrowo gotować z minimalnym użyciem tłuszczu. Ale to, zasadniczo, standard. Wyjątkowym jest to, że żeliwne naczynia Staub mogą być używane przez alergików. Dodatkowa kwestia - żeliwo genialnie wzmacnia i intensyfikuje smaki potraw. Więc każdy posiłek jest prawdziwym przeżyciem dla zmysłów. Tych naczyń, niezależnie od ich formy, możesz używać z równym powodzeniem na kuchence, jak i w piekarniku.
Trudno spisać w jednym miejscu wszelkie zalety francuskich żeliwnych garnków Staub. Więcej informacji znajdziesz przy każdym produkcie i w naszych artykułach.