• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
  • Każda paczka jest ubezpieczona
  • Każda wysyłka gratis

Black - Żeliwna patelnia do naleśników i omletów, Ø 30 cm, Staub

399 Promocyjnie 379
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 399 zł
Zapytaj o dostępność
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

O tym, jak wielką sławą cieszą się w świecie różnego typu naleśnik i omlety, świadczy dobitnie fakt, że doczekały się dedykowanych tylko im specjalistycznych patelni. Rzadko kiedy zdarza się, by producenci tak bardzo zawężali przeznaczenie patelni.

Francuska marka Staub, mistrz żeliwa z niezwykle trwałą, odporną na uszkodzenia, porcelanową nieprzywierającą glazurą proponuje doskonałe w formie patelnie bez brzegów. Tu zaprzęgnięto do służby u miłośników słodkich, pikantnych, kwaśnych, owocowych, mięsno-warzywnych, czy warzywnych naleśników i omletów prawa fizyki oraz termodynamiki.

Wydawałoby się, że taka prosta patelnia to nic specjalnego, a jest odwrotnie. Ta specyficzna forma została starannie przemyślana i szczegółowo przetestowana. Smażąc na tego typu patelni, nie musisz tracić czasu i czekać, by rozgrzało się jej dno i brzegi, bo tych ostatnich nie ma. Gorące powietrze unosi i spulchnia ciasto naleśnikowe, czy rozmącone na omlety jajka. W efekcie w bardzo krótkim czasie, z użyciem minimalnej ilości tłuszczu, dostajesz prawdziwe smakowe arcydzieło.

Staub, doskonale zdając sobie sprawę z wagi doskonałego sprzętu służącego przygotowywaniu naleśników dla całych pokoleń, stworzył niezwykle trwałe, opatrzone aż 30-letnią gwarancją patelnie.

Wyposażoną w żeliwny uchwyt patelnię możesz wstawić do piekarnika, by podgrzać na niej, czy podpiec przyrządzone przed momentem przysmaki.

Oczywiście, francuskie żeliwo jest tak doskonale uniwersalne, że posłuży na każdym typie kuchenki - od gazowej po indukcję. Na każdej rozgrzeje się błyskawicznie i pozwoli Ci przygotować naleśniki, jakich jeszcze nie próbowałeś.

399 Promocyjnie 379

Odkryj universum naleśników -
patelnia Staub dla kochających
eksperymentować ze smakiem

  • doskonale proste smażenie naleśników i omletów
  • nieprzywierająca glazura i smażysz zdrowo
  • niziutkie ścianki patelni pozwalają wygodnie przewracać naleśniki
  • żeliwny uchwyt wymaga rękawicy kuchennej
  • z patelni Staub mogą korzystać alergicy

Patelnia, która nie boi się
żadnej kuchenki

NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ

NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ

NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ

NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ

DO PIEKARNIKA

PATELNIA DO NALEŚNIKÓW UMIE WIĘCEJ, NIŻ MYŚLISZ

  • Niezwykle wygodna, bo pozbawiona prawie całkiem brzegów żeliwna, specjalistyczna patelnia pozwoli Ci przygotować dziesiątki odmian pysznych naleśników.
  • Wystarczy nieco odwagi, by eksperymentować z różnymi typami ciasta naleśnikowego, do którego możesz wykorzystać, np., poza klasyczną mąką pszenną, mąkę kukurydzianą, orkiszową, palmową, itp.
  • Ta wyśmienita patelnia pozwala smażyć z minimalną ilością tłuszczu puszyste omlety – słodkie, kwaśne, pikantne, z dodatkiem świeżych ziół.
  • Wygodna, płaska patelnia posłuży też do smażenia mięs, placków ziemniaczanych, kukurydzianych, jajek sadzonych, czy kotlecików z jajek.

Materiał

  • wewnątrz patelni - stopiona z żeliwem nieprzywierająca glazura stworzona na bazie szkła
  • szkielet - doskonałej jakości żeliwo
  • na zewnątrz - naturalnie barwiona, kilkuwarstwowa, odporna na uszkodzenia, gładka glazura
  • uchwyt - żeliwo

Wymiary

  • średnica - 30 cm
  • średnica dna - 28,7 cm
  • długość z uchwytem - 53,5 cm
  • wyskość ścianek - 1,3 cm
  • waga - 2,8 kg

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Słowo o smakach, ściankach
i powłoce nieprzywierającej
patelni do naleśników

  • Miłośnicy naleśników nie mogą wyjść z podziwu, jak rajskie smaki pozwala zyskać żeliwna patelnia marki Staub. To już nie naleśniki, ale prawdziwe niebo w gębie. I nie ma w tym słowa przesady, bo luksusowe żeliwo Staub ma umiejętność wzmacniania smaków.
  • Dodatkowo, dzięki temu, że patelnie pozbawione są prawie całkiem ścianek, zyskasz – w zależności od użytej mąki, gęstości ciasta, czy techniki smażenia – albo puszyste, jak chmurka naleśniki, albo chrupkie, wyraziste, elastyczne ciasto na tortillę, czy rozpływający się w ustach omlet.
  • Istotą rzeczy jest tu nauka zaprzęgnięta do stworzenia pyszności. Gorące powietrze unosi i spulchnia ciasto naleśnikowe, a genialnie rozgrzewające się żeliwo usmaży naleśniki w mgnieniu oka.
  • Nie musisz się martwić, że ciasto przylgnie do patelni. W tym pomaga nieprzywierająca glazura patelni Staub. Wypalana w prawie 1000 stopniach nieprzywierająca powłoka tworzy jedność z żeliwnym szkieletem patelni. Stąd – powłoka jest niezwykle odporna na uszkodzenia mechaniczne.
  • Przypominająca bezbarwny lakier glazura jest bezpieczna dla alergików. Smaży się na niej z użyciem minimalnej ilości tłuszczu, a myje w kilka sekund.

Patelnia, której konserwacja
zajmuje zaledwie
kilkanaście sekund

STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA

STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA

NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA

NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST

NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE

UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH

  • Płaskie, żeliwne patelnie do naleśników, stworzone przez markę Staub, zaskoczą cię swoją trwałością. Musisz tylko pamiętać, by nie przegrzewać patelni, uważać, by nie spadła na podłogę. Poza tym – żeliwna patelnia będzie trwała całymi dekadami. Mogą z niej skorzystać kolejne pokolenia łasuchów.
  • Żeliwne patelnie do naleśników wygrzewają się na kuchence w ciągu kilku pierwszych smażeń. Wtedy trzeba dodać nieco więcej tłuszczu i zadbać o to, by moc palnika była nie większa, niż 50-60%. Po kilku razach patelnia przyzwyczai się do kuchenki i wtedy ilość tłuszczu konieczna do smażenia będzie wiele mniejsza. A, co za tym idzie, naleśniki, omlety, czy przyrządzane na patelni Staub mięsa będą niskokaloryczne.
  • Naleśnikową patelnię z żeliwnym uchwytem możesz też wstawiać do piekarnika, by podgrzać, czy podpiec przyrządzone wcześniej przysmaki.
  • Na początku nie przekraczaj temperatury piekarnika powyżej 220 stopni Celsjusza. Po kilku użyciach żeliwnej patelni możesz piec w wyższych temperaturach. Jednak optymalny zakres to 180-220 stopni.
  • Żeliwne patelnie Staub myje się wodą z płynem. Jeśli coś skarmelizuje się na dnie patelni, zalej naczynie wodą z dodatkiem płynu, zostaw na kilka minut do odmoczenia.
  • Pamiętaj, by rozgrzanego żeliwa nie zalewać zimną wodą. Pozwól mu ostygnąć, później dopiero myj.
  • Warto powiedzieć słowo o zewnętrznej glazurze patelni do serwowania. Jest równie odporna na uszkodzenia, jak wewnętrzna powłoka, niemniej nie należy jej szorować ostrymi szczotkami, czy myjkami.
  • Musisz pamiętać, że gaz może utłuścić i nieco ubrudzić zewnętrzną glazurę, stąd warto po każdym użyciu umyć patelnię i z zewnątrz.