O tym, jak wielką sławą cieszą się w świecie różnego typu naleśnik i omlety, świadczy dobitnie fakt, że doczekały się dedykowanych tylko im specjalistycznych patelni. Rzadko kiedy zdarza się, by producenci tak bardzo zawężali przeznaczenie patelni.
Francuska marka Staub, mistrz żeliwa z niezwykle trwałą, odporną na uszkodzenia, porcelanową nieprzywierającą glazurą proponuje doskonałe w formie patelnie bez brzegów. Tu zaprzęgnięto do służby u miłośników słodkich, pikantnych, kwaśnych, owocowych, mięsno-warzywnych, czy warzywnych naleśników i omletów prawa fizyki oraz termodynamiki.
Wydawałoby się, że taka prosta patelnia to nic specjalnego, a jest odwrotnie. Ta specyficzna forma została starannie przemyślana i szczegółowo przetestowana. Smażąc na tego typu patelni, nie musisz tracić czasu i czekać, by rozgrzało się jej dno i brzegi, bo tych ostatnich nie ma. Gorące powietrze unosi i spulchnia ciasto naleśnikowe, czy rozmącone na omlety jajka. W efekcie w bardzo krótkim czasie, z użyciem minimalnej ilości tłuszczu, dostajesz prawdziwe smakowe arcydzieło.
Staub, doskonale zdając sobie sprawę z wagi doskonałego sprzętu służącego przygotowywaniu naleśników dla całych pokoleń, stworzył niezwykle trwałe, opatrzone aż 30-letnią gwarancją patelnie.
Wyposażoną w żeliwny uchwyt patelnię możesz wstawić do piekarnika, by podgrzać na niej, czy podpiec przyrządzone przed momentem przysmaki.
Oczywiście, francuskie żeliwo jest tak doskonale uniwersalne, że posłuży na każdym typie kuchenki - od gazowej po indukcję. Na każdej rozgrzeje się błyskawicznie i pozwoli Ci przygotować naleśniki, jakich jeszcze nie próbowałeś.
NA KUCHNIĘ
GAZOWĄ
NA KUCHNIĘ
ELEKTRYCZNĄ
NA KUCHNIĘ
CERAMICZNĄ
NA KUCHNIĘ
INDUKCYJNĄ
DO PIEKARNIKA
STOSUJ DREWNIANE
UTENSYLIA
STOSUJ NYLONOWE
UTENSYLIA
NIE PRZEKRACZAJ
50-60% MOCY PALNIKA
NIE WŁĄCZAJ
FUNKCJI BOOST
NIE UŻYWAJ OSTRYCH
SZCZOTEK i GĄBEK
NIE MYJ
W ZMYWARCE
NIE PRZECHOWUJ
POTRAW W LODÓWCE
UŻYWAJ RĘKAWIC
KUCHENNYCH