Nowoczesne naczynia tytanowe spełniają szereg wygórowanych wymogów. Muszą być bezpieczne dla zdrowia i przyrządzanych potraw, rozgrzewać się błyskawicznie, by oszczędzać energię. I powinny też cieszyć oko. Te wszystkie warunki spełniają nieprzywierające tytanowe garnki i rondle niemieckiej marki WOLL. Tytanowa powłoka została wzmocniona mikroelementami diamentu, przez co zyskała niezwykłą odporność na uszkodzenia i ścieranie. Bezpieczna dla zdrowia powłoka doskonale sprawdzi się w gotowaniu pyszności dla alergików. Niemieckie garnki z powłoką tytanową pomogą Ci zrealizować wszelkie kulinarne pomysły.
Na dole strony znajdziesz film o wyjątkowych garnkach WOLL. Obejrzyj koniecznie.
Pierwszy kontakt z naczyniami tytanowymi niemieckiej marki WOLL budzi jednoznaczne skojarzenia. Te tytanowe garnki klasy Premium stworzone zostały przez prawdziwych pasjonatów i znawców. To prawdziwa niemiecka robota – solidność i wytrzymałość naczyń sprawiają, że dobrze używane naczynia potrafią działać wiele dłużej, niż ich gwarancja (3 lata na powłokę nieprzywierającą i aż 25 lat gwarancji na równe dno).
Stworzone z nowoczesnego, bezpiecznego dla zdrowia odlewu aluminium o nazwie Silumin niemieckie garnki z powłoką tytanową są ręcznie wykańczane przed nałożeniem na nie tytanowych powłok.
WOLL proponuje powłoki tytanowe wzmacniane mikroelementami diamentu. Te bardzo wytrzymałe, certyfikowane powłoki posiadają oznaczenie PFOA-Free, które gwarantuje, iż nie ma w nich teflonu ani jego pochodnych. W trakcie gotowania, duszenia, czy podpiekania potraw w piekarniku tytanowe garnki nie wydzielają kwasów, czy innych szkodliwych substancji.
Tytanowe powłoki, jako jedne z niewielu tworzonych w laboratoriach, mogą być bez obaw stosowane w kuchni alergików, osób o wrażliwym przewodzie pokarmowym, dzieci, czy osób starszych.
Powłoki niemieckich tytanowych garnków i rondli WOLL nie wpływają w żaden sposób na właściwości organoleptyczne potraw, nie zmieniają ich smaku i zapachu. Dodatkowo – dzięki nieprzywierającej powłoce tytanowej pozwalają gotować zdrowo, bez strat witamin i właściwości odżywczych.