• WSPARCIE DLA NASZYCH KLIENTÓW
  • AUTORSKIE TESTY SPRZĘTU
  • 30 LAT DOŚWIADCZENIA W BRANŻY
Każda paczka jest ubezpieczona
Każda wysyłka gratis

Twoja kuchnia jeszcze nigdy nie była tak doskonale wyposażona - seria Diamond Lite Woll

Odważnie, czy klasycznie? Sam zdecyduj, którą wersję naczyń z serii Diamond Lite, niemieckiej marki Woll, wybierzesz. Jeśli masz małą kuchnię i zależy Ci na oszczędzaniu przestrzeni, sięgniesz na pewno po tytanowe patelnie i woki z odpinanymi rączkami. Woll tak zmyślnie zaprojektował uchwyty swoich nieprzywierających patelni, że same nie odłączą się. Możesz korzystać z nich bez obaw.

Jeśli jednak cenisz sobie tradycyjne rozwiązania, a przestrzeń w kuchni nie jest priorytetem, wybierzesz pewnie wzmacniane diamentem patelnie i woki ze stałymi uchwytami.

Oczywiście, w kolekcji Diamond Lite marki Woll znajdziesz również tytanowe garnki o różnych pojemnościach i kształtach.

Gotuj z tytanowymi garnkami Woll - szybko, zdrowo i bez przypalania

Garnek, który prześcignął szybkowar - Activ Lite marki Woll

Nieprzywierająca kuchnia - naczynia z kolekcji Diamond Lite PRO marki Woll

Naczynia dla alergików, czyli czego unikać, a z czego możesz korzystać

Perfekcyjna jakość ponad wszystko

Pierwszy kontakt z naczyniami tytanowymi niemieckiej marki WOLL budzi jednoznaczne skojarzenia. Te tytanowe garnki klasy Premium stworzone zostały przez prawdziwych pasjonatów i znawców. To prawdziwa niemiecka robota – solidność i wytrzymałość naczyń sprawiają, że dobrze używane naczynia potrafią działać wiele dłużej, niż ich gwarancja (3 lata na powłokę nieprzywierającą i aż 25 lat gwarancji na równe dno).

Stworzone z nowoczesnego, bezpiecznego dla zdrowia odlewu aluminium o nazwie Silumin niemieckie garnki z powłoką tytanową są ręcznie wykańczane przed nałożeniem na nie tytanowych powłok.

Zdrowe, bezpieczne gotowanie też dla alergików

WOLL proponuje powłoki tytanowe wzmacniane mikroelementami diamentu. Te bardzo wytrzymałe, certyfikowane powłoki posiadają oznaczenie PFOA-Free, które gwarantuje, iż nie ma w nich teflonu ani jego pochodnych. W trakcie gotowania, duszenia, czy podpiekania potraw w piekarniku tytanowe garnki nie wydzielają kwasów, czy innych szkodliwych substancji.

Tytanowe powłoki, jako jedne z niewielu tworzonych w laboratoriach, mogą być bez obaw stosowane w kuchni alergików, osób o wrażliwym przewodzie pokarmowym, dzieci, czy osób starszych.

Powłoki niemieckich tytanowych garnków i rondli WOLL nie wpływają w żaden sposób na właściwości organoleptyczne potraw, nie zmieniają ich smaku i zapachu. Dodatkowo – dzięki nieprzywierającej powłoce tytanowej pozwalają gotować zdrowo, bez strat witamin i właściwości odżywczych.