Masz już w kuchni nowe, upragnione meble. Teraz przyszedł czas na wyśmienite naczynia, które pozwolą Ci gotować zdrowo i z pasją. Seria tytanowych garnków, patelni i woków Diamond Lite PRO, niemieckiej marki Woll, to ziszczenie marzeń o kuchni z prawdziwego zdarzenia. Te naczynia pozwolą Ci z rozmachem rozwinąć kulinarne talenty. Wysiłki włożone w gotowanie dla najbliższych zmienią się w czystą przyjemność za sprawą wyśmienitych, nieprzywierających tytanowych naczyń Diamond Lite PRO. 5-krotnie nakładana powłoka tytanowa wzmacniana diamentem, pięknie profilowane, wygodne, stalowe rączki i aż 25 lat gwarancji na równość dna - to tylko kilka zalet tytanowych naczyń Woll Diamond Lite PRO.
Pierwszy kontakt z naczyniami tytanowymi niemieckiej marki WOLL budzi jednoznaczne skojarzenia. Te tytanowe garnki klasy Premium stworzone zostały przez prawdziwych pasjonatów i znawców. To prawdziwa niemiecka robota – solidność i wytrzymałość naczyń sprawiają, że dobrze używane naczynia potrafią działać wiele dłużej, niż ich gwarancja (3 lata na powłokę nieprzywierającą i aż 25 lat gwarancji na równe dno).
Stworzone z nowoczesnego, bezpiecznego dla zdrowia odlewu aluminium o nazwie Silumin niemieckie garnki z powłoką tytanową są ręcznie wykańczane przed nałożeniem na nie tytanowych powłok.
WOLL proponuje powłoki tytanowe wzmacniane mikroelementami diamentu. Te bardzo wytrzymałe, certyfikowane powłoki posiadają oznaczenie PFOA-Free, które gwarantuje, iż nie ma w nich teflonu ani jego pochodnych. W trakcie gotowania, duszenia, czy podpiekania potraw w piekarniku tytanowe garnki nie wydzielają kwasów, czy innych szkodliwych substancji.
Tytanowe powłoki, jako jedne z niewielu tworzonych w laboratoriach, mogą być bez obaw stosowane w kuchni alergików, osób o wrażliwym przewodzie pokarmowym, dzieci, czy osób starszych.
Powłoki niemieckich tytanowych garnków i rondli WOLL nie wpływają w żaden sposób na właściwości organoleptyczne potraw, nie zmieniają ich smaku i zapachu. Dodatkowo – dzięki nieprzywierającej powłoce tytanowej pozwalają gotować zdrowo, bez strat witamin i właściwości odżywczych.