7000 D - Japoński 65-warstwowy nóż kucharza, Gyutoh, 20 cm, Miyabi

949
Produkt dostępny
wysyłka 7-10 dni
Dostawa gratis
Każda paczka jest ubezpieczona
Towar wysyłamy kurierem
Każda wysyłka gratis
14 dni na zwrot towaru

Japońskie noże to gwarancja nowego poziomu krojenia. Jeśli poważnie myślisz o gotowaniu, zakładasz, że krojenie to prawdziwa sztuka, która wymaga doskonałego sprzętu, na pewno zainteresujesz się japońskimi nożami.

Miłośnicy naprawdę ostrego krojenia z wielką fascynacją sięgają po noże z serii 7000 D japońskiej marki Miyabi. 65-warstwowe, damasceńskie ostrza rodem z japońskiego miasta Seki, od wieków słynącego z najlepszych mistrzów kowalstwa, stanowią dla wielu konkurentów tej marki niedościgły wzór. A są, co specyficzne, najniższą linią spośród noży kutych przez Miyabi.

Musisz jednak wiedzieć, że noże z linii 7000 D, których ostrość nasz specjalista określa jako bardzo dobrą, są kilkukrotnie ostrzejsze od cenionych noży europejskich. Czyli - możesz spodziewać się krojenia na prawdziwie satysfakcjonującym poziomie.

Nóż szefa kuchni, zwany nożem Gyutoh, z serii 7000 D, ma twardość 60 stopni HRC w skali Rockwella, co kwalifikuje go do grona noży bardzo wysokiej klasy. Krój nim na drewnianych deskach, a będziesz mógł go ostrzyć raz na 4-6 tygodni. Japońskie noże 7000 D, ostrzy się na kamieniach ceramicznych.

Przyjemność używania noża Miyabi, wykutego z hartowanej w lodzie, wysokowęglowej stali proszkowej MicroCabridge® CMV60, jest czymś, co warto przeżyć. Dużą rolę odgrywa tu też niezwykła estetyka noży Miyabi z linii 7000 D. Piękny, a subtelny damasceński dziwer w połączeniu z ciemną rękojeścią z Micarty, wzmacnianej ciekawie formowaną stalą, tworzą prawdziwie doskonały mariaż.

Prosta elegancja
noża kucharza Gyutoh
z linii Miyabi 7000 D

 

 

 

  • hartowana w lodzie wysokowęglowa stal CMV60
  • 65 warstw tworzy subtelny dziwer
  • twardość stali - 60 stopni HRC w skali Rockwella
  • trwały uchwyt z czarnej micarty
  • ostrość - bardzo dobra

Przeznaczenie noża Gyutoh
z serii Miyabi 7000 D

NÓŻ DO KROJENIA
WARZYW I OWOCÓW

NÓŻ DO KROJENIA,
PORCJOWANIA MIĘSA

NÓŻ DO
PORCJOWANIA RYB

NÓŻ DO
SIEKANIA ZIÓŁ

NÓŻ DO KROJENIA
WARZYW KUCHNI
ORIENTALNEJ

DO CZEGO PRZYDA SIĘ NÓŻ KUCHARZA GYUTOH Z LINII 7000 D

Produkty pasujące do
noża do obierania
z linii Kasumi Damascus

Materiał

  • ostrze - naprzemiennie skuwane 65 warstw stali wysokowęglowej CMV60
  • rękojeść - micarta łączona ze stalą

Wymiary

  • długość ostrza - 20 cm

Produkty z tej samej serii

Obejrzyj wszystkie produkty z serii

Przygoda z nowoczesną,
japońską stalą
noży Miyabi 7000 D

STAL PROSZKOWA MICROCABRIDGE

Trudno się dziwić gigantycznej popularności noży marki Miyabi. Wykuwane w słynnym japońskim mieście Seki damasceńskie, 65-warstwowe noże produkowane są ze stali, która stanowi prawdziwe odkrycie metalurgii XXI wieku.

Rdzeń noży z serii 7000 D wykuty został z proszkowej stali MicroCabridge CMV60, a 64 warstwy z naprzemiennie skuwanej miękkiej i twardej stali CRYODUR®. W efekcie powstały bardzo ostre i malownicze noże.

NOŻE GRZECHU WARTE

Specjalista radzi,
jak używać noża Edo Usuba
marki Kichiji

Specjalista radzi,
jak ostrzyć noże
z linii Miyabi 7000 D

OSTRZENIE NA KAMIENIACH JEST PROSTE

Wielu boi się ostrzenia japońskich noży na kamieniach ceramicznych. Trzeba powiedzieć, że to wcale nie jest trudne. Po krótkim treningu na jakimś starym nożu ostrzenie na kamieniach wyda Ci się absolutnie naturalną czynnością.

Stal noży Miyabi daje się niezwykle łatwo ponownie naostrzyć. Warto wiedzieć, że nóż może, przy użyciu dobrych kamieni, być i dwa razy ostrzejszy, niż nowy, naostrzony przez producenta. Jak poradzić sobie z ostrzeniem japońskich noży Miyabi, mówi nasz artykuł.

Specjalista sugeruje,
jak używać noża kucharza
Gyutoh Miyabi 7000 D

OSTRZ NA KAMIENIACH
CERAMICZNYCH LUB
SYNTETYCZNYCH

KRÓJ NA DESKACH
Z DREWNA

PRZECHOWUJ NA
LISTWACH LUB PULPITACH
MAGNETYCZNYCH

NIE KRÓJ MIĘSA
Z KOŚCIĄ

NIE KRÓJ
MROŻONEK

NIE MYJ
W ZMYWARCE

CODZIENNE SAM NA SAM Z NOŻAMI 7000 D

Specjalista radzi,
jak używać klasycznego
noża Yanagiba Kichiji

Produkty, które pasują
do noża Gyutoh
z linii 7000 D