Miłośnicy ostrego krojenia z wielką fascynacją sięgają po noże z serii 7000 D japońskiej marki Miyabi. 65-warstwowe, damasceńskie ostrza powstają w słynnym japońskim Seki. Tam od wieków najlepsi mistrzowie kowalstwa kują wyśmienite ostrza.
Musisz wiedzieć, że noże z linii 7000 D są kilkukrotnie ostrzejsze od cenionych noży europejskich. Czyli - możesz spodziewać się krojenia na prawdziwie satysfakcjonującym poziomie.
Przyjemność używania noża Miyabi, wykutego z hartowanej w lodzie, wysokowęglowej stali proszkowej MicroCabridge® CMV60, jest czymś, co warto przeżyć.
Nóż z serii 7000 D ma twardość 61 stopni HRC, co kwalifikuje go do grona noży wysokiej klasy. Krój nim na japońskich deskach Asahi lub Hasegawa, a będziesz mógł go ostrzyć raz na 8-12 tygodni.
I, jak to ma zawsze miejsce w przypadku prawdziwych, japońskich noży, kiedy chwytasz je w dłoń, masz wrażenie, że pasują, jak ulał. Tu wygodę zawdzięczasz rękojeści ze wzmocnionej stalą czarnej, eleganckiej micarty.
Poniżej znajdziesz film, który pozwoli Ci wiele lepiej wykorzystać moc Twoich japońskich noży Miyabi 7000 D. Zapraszamy!
NÓŻ DO SZATKOWANIA
WARZYW I OWOCÓW
NÓŻ DO KROJENIA
WARZYW KUCHNI
ORIENTALNEJ
NÓŻ DO
SIEKANIA ZIÓŁ
NÓŻ DO SZATKOWANIA
TWARDYCH, DUŻYCH WARZYW
NÓŻ DO KROJENIA
MIĘSA W KOSTKĘ
I PASKI
Poniżej:
- jak dbać o japońskie noże Miyabi
- na czym i jak ostrzyć noże z Japonii
- co dobrać do noży 7000 d
OSTRZ NA KAMIENIACH
CERAMICZNYCH LUB
SYNTETYCZNYCH
ZALECAMY JAPOŃSKIE
DESKI DO KROJENIA
PRZECHOWUJ NA
LISTWACH LUB PULPITACH
MAGNETYCZNYCH
NIE KRÓJ MIĘSA
Z KOŚCIĄ
NIE KRÓJ
MROŻONEK
NIE MYJ
W ZMYWARCE
Nasz ekspert dobrze gada, bo:
- jest pasjonatem japońskich noży
- ma ponad 30 lat doświadczenia w branży
- testuje każdy sprzęt, który mamy w sklepie