Noże do krojenia owoców i warzyw

Europejczykowi może wydać się dziwne, że japońskie kuźnie tworzą od wieków sporo różnorodnych, specjalistycznych noży do siekania i szatkowania warzyw oraz owoców. Noże Santoku, Nakiri, Kamagata, Kakugata-Usuba, czy Edo-Usuba to prawdziwi mistrzowie ultra-szybkiego krojenia. Za nic mają sobie kilogram cebuli, kapustę na bigos, czy całą górę twardych warzyw lub egzotycznych owoców.

Noże idealne do owoców

Z racji kształtu klingi tego typu mini-tasaki doskonale szybko i sprawnie poszatkują w kawałki każdego typu owoce. Ekstremalnie ostre japońskie noże pozwolą Ci pokroić owoc w misterne, cienkie plasterki, którymi możesz ozdabiać przyrządzane potrawy.

Noże do szatkowania warzyw

To, co potrafią wyczyniać z krojonymi warzywami japońskie noże Santoku, Nakiri, Kamagata, czy Edo-Usuba, przeszło do kulinarnej legendy. Kroisz błyskawicznie, nadając warzywom dowolny kształt i grubość. Plastry, słupki, wiórki, kostki, piórka - japońskimi nożami do siekania i szatkowania warzyw kroisz, jak chcesz. A im twardsze warzywa, tym przyjemniej się je poskramia.

Cena
Twardość HRC
« 1 3 4
« 1 3 4